Control System FMN – systemy zabezpieczeń
Lipiec 18, 2016
Detektyw na tropie chorego, czyli kontrola zwolnienia lekarskiego
Październik 20, 2016

Popularna definicja cateringu zawiera przygotowanie i podanie gotowych dań do pomieszczenia przeznaczenia. Określenie „gotowych” jest w tymże wypadku istotne, ponieważ wyznacza ono, że potrawy wytwarzane są w różnym pomieszczeniu niż to, w jakim są następnie konsumowane. Jest to wszakże definicja częściowa, bo w jej świetle służby cateringowe byłyby świadczone przez każdy lokal gastronomiczny prowadzący sprzedaż jedzenia na wynos i zajmujący się dystrybucją tego jedzenia – więc wszystkiego gatunku pizzerie bądź kawiarnie z kuchnią egzotyczną.

Okazuje się, że sprzedaż i wysyłka jedzenia na wynos jest ledwie pewnym spośród zakresów działania firm cateringowych, gdyż zasadnicza forma ich działalności polega nie tylko na wykonaniu oraz przekazaniu jedzenia, ale na kompleksowej organizacji przyjęć albo szeroko pojętej kucharskiej obsłudze innych wydarzeń, takich jak proseminaria albo konferencje. Odmiennymi słowy, usługę można zdefiniować cateringową wyłącznie wtedy, gdy łączy w sobie zarówno kulinarne, jak również logistyczne przedsięwzięcia mające na celu obsługę jakiegokolwiek wydarzenia. Warto podkreślić, że stawka VAT na usługi cateringowe wynosi 8%.

Strona firmy: http://www.catering-gastro.info/category/catering-w-miastach/bialystok/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce cookies.
Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies? Zgadzam się